Hozzávalók: (8 FŐRE)
- Növényi vagy repceolaj, vagy finomított kókuszzsír a zsírozáshoz
- 1 csomag ízesítetlen zselatin
- 235 ml hideg tejszín (elosztva)
- 450 g lágy krémsajt
- 90 g szitált porcukor
- 22 ml citromlé
- 5 ml vaníliakivonat
A Graham kekszréteghez:
- 140 g finomra zúzott Graham keksz
- 45 ml barna cukor
- 60 g olvasztott, sótlan vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Kenjük ki a Desszertes Gyűrűt, mielőtt megtöltenénk.
- Tegyük az ízesítetlen zselatint és 60 ml hideg tejszínt mikrózásra alkalmas edénybe. Keverjük össze, amíg jól összeáll, és tegyük félre 1 percre. A mikrohullámú sütőben melegítsük 15 másodpercig, 900 watton, amíg cseppfolyósodik, majd tegyük félre hűlni.
- A maradék hideg tejszínt kemény habbá verjük*, majd félretesszük.
- A Fix-Mix Tálban adjuk hozzá a krémsajtot és az átszitált porcukrot. Addig verjük, amíg teljesen össze nem áll. Adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliakivonatot és a lehűtött zselatin-keveréket, majd ismét keverjük simára.
- A tejszínhab felét tegyük a krémsajtba. majd óvatosan forgassuk össze. Tegyük bele a maradékot is, majd óvatosan kavarjuk össze, amíg teljesen össze nem áll, ügyelve arra, hogy ne maradjanak fehér csíkok.
- Öntsük a keveréket a kizsírozott Desszertgyűrűbe és terítsük szét, hogy egyenletes legyen. Fedjük le és hűtsük a hűtőben 4-5 órán át, vagy amíg meg nem szilárdul.
- Ha megszilárdult, készítsük el a Graham kekszes kérget. Keverjük össze az összes hozzávalót, majd nyomjuk a sajttorta tetejére. Zárjuk le, és ismét hűtsük le 1 órára.
- Amint a kekszréteg megszilárdult, fordítsuk meg a Desszertgyűrűt, hogy a tető most az alján legyen, majd távolítsuk el a középső betétet. A sajttortának természetesen ki kell jönnie a formából. Díszítsük bogyós gyümölcsökkel ízlés szerint.
- Tálalásig tartsuk a hűtőben.
Tipp: Használjuk a Pro Gyorskeverőt a tejszínhab felveréséhez!