Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Sütésmentes sajttorta

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2022.05.30 12:55
Sütésmentes sajttorta

Készíts sütés nélkül házi finomságot!

Többen repetáznak majd!

 

 

 

 

Hozzávalók: (8 FŐRE)

  • Növényi vagy repceolaj, vagy finomított kókuszzsír a zsírozáshoz
  • 1 csomag ízesítetlen zselatin
  • 235 ml hideg tejszín (elosztva)
  • 450 g lágy krémsajt
  • 90 g szitált porcukor
  • 22 ml citromlé
  • 5 ml vaníliakivonat

A Graham kekszréteghez:

  • 140 g finomra zúzott Graham keksz
  • 45 ml barna cukor
  • 60 g olvasztott, sótlan vaj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Kenjük ki a Desszertes Gyűrűt, mielőtt megtöltenénk.
  2. Tegyük az ízesítetlen zselatint és 60 ml hideg tejszínt mikrózásra alkalmas edénybe. Keverjük össze, amíg jól összeáll, és tegyük félre 1 percre. A mikrohullámú sütőben melegítsük 15 másodpercig, 900 watton, amíg cseppfolyósodik, majd tegyük félre hűlni.
  3. A maradék hideg tejszínt kemény habbá verjük*, majd félretesszük.
  4. A Fix-Mix Tálban adjuk hozzá a krémsajtot és az átszitált porcukrot. Addig verjük, amíg teljesen össze nem áll. Adjuk hozzá a citromlevet, a vaníliakivonatot és a lehűtött zselatin-keveréket, majd ismét keverjük simára.
  5. A tejszínhab felét tegyük a krémsajtba. majd óvatosan forgassuk össze. Tegyük bele a maradékot is, majd óvatosan kavarjuk össze, amíg teljesen össze nem áll, ügyelve arra, hogy ne maradjanak fehér csíkok.
  6. Öntsük a keveréket a kizsírozott Desszertgyűrűbe és terítsük szét, hogy egyenletes legyen. Fedjük le és hűtsük a hűtőben 4-5 órán át, vagy amíg meg nem szilárdul.
  7. Ha megszilárdult, készítsük el a Graham kekszes kérget. Keverjük össze az összes hozzávalót, majd nyomjuk a sajttorta tetejére. Zárjuk le, és ismét hűtsük le 1 órára.
  8. Amint a kekszréteg megszilárdult, fordítsuk meg a Desszertgyűrűt, hogy a tető most az alján legyen, majd távolítsuk el a középső betétet. A sajttortának természetesen ki kell jönnie a formából. Díszítsük bogyós gyümölcsökkel ízlés szerint.
  9. Tálalásig tartsuk a hűtőben.

 

Tipp: Használjuk a Pro Gyorskeverőt a tejszínhab felveréséhez!