Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Mesterszakács receptek

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2022.03.29 14:46
Mesterszakács receptek

Főzz finomat gyorsan és közben spórolj, időt, energiát és alapanyagot!

 

 

 

 

 

 

Túróstészta

Hozzávalók:

½ kg gyermelyi fodros nagykocka, 25 dkg kockázott bacon, 1 nagy pohár tejföl, ¼ dl olaj, 25 dkg túró, víz, só,

Elkészítése:

A bacont az előmelegített MSZ 5,7 l-es edényben megpirítjuk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsiradékban a tésztát kicsit átpirítjuk. Egy másik edényben (2,8 l-es nyeles edényben) a tejfölt felengedjük annyi vízzel, hogy 1,2 liter legyen, felforraljuk, sózzuk és a forró tejfölös vizet ráöntjük a tésztára. Felforraljuk, megkeverjük, kb 5 percig kis teljesítményen melegítjük majd a hőforrást kikapcsolva megvárjuk, amíg a tészta felszívja a nedvességet. Ha a tészta  kész, belekeverjük a túrót, rátesszük a pirított bacont és tálaljuk.

 

Milánói makaróni Mesterszakács módra

Hozzávalók:

80 dkg darált sertéscomb, 50 dkg száraztészta, 3 hagyma aprítva, só, bors, oregáno, forró víz (tésztához 2,5-szeres,), 50 dkg gomba, 20 dkg angolszalonna, 40 dkg paszírozott hámozott paradicsom, 30 dkg reszelt sajt,

Elkészítése:

 A SzuperSzonikus Turbóaprító Kompakt használatával a vöröshagymát felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk. Előmelegítjük a Mesterszakács 5,7 l-es fémfedős edényt, beletesszük a hagymát és a szalonnát. Mesterfogás Mindeneskanállal kevergetve megpirítjuk, majd rátesszük a darált húst és a gombát. Hozzákeverjük a fűszereket, a fokhagymát, a paradicsompürét. Lefedjük az edényt, majd az első gőzfújásnál lecsökkentjük a legkisebb energiára. Kb. 25 perc múlva ráöntjük forrásban lévő vizet, kevés sót, és beletesszük a makarónit. Összekeverjük, és felvesszük erős lángra. Pár perc múlva újból összekeverjük és levesszük kis lángra. Tálaláskor a tányérra reszelt sajtot teszünk.

 

Bakonyi Betyár leves Mesterszakács edényben

 

Hozzávalók:

15 dkg kolozsvári szalonna, 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg erdei gomba, 5 dkg liszt, 1 közepes vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 l csontleves, 2 babérlevél, őrölt bors, kakukkfű, fűszerpaprika, esetleg rozmaring, kifőtt tészta

Elkészítése:

Az egészséges étkezéshez nem hevítjük a zsiradékot, ezért a felkockázott vöröshagymát magában pirítjuk az edényben, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát (lehet májusi pereszke, rókagomba, tinóru (vargánya) vagy akár kucsmagomba is). Szórjunk rá sót, borsot, kakukkfüvet, esetleg rozmaringot. 2 perc párolás után hintsük meg pirospaprikával, öntsünk rá 1 l húslevet. Tegyük bele a babérlevelet, a felkarikázott kolbászt és a megpirított szalonna kockákat. Fedjük be, és amikor már látjuk, hogy az üvegfedőn a vízgyöngyök lefolynak, akkor vegyük le takaréklángra. Mix-fix Pro-ban készítsük el a habarást, (kevés víz-tejföl-liszt) és 2 perc múlva öntsük rá. Össze kell főnie, de nem szabad forrnia. Külön kifőzött levestésztával tálalhatjuk, amit egy másik edényben főzünk ki 2,5 –szeres vízben, úgy, hogy az összes vizet magába szívja. (Ezzel lehet kezdeni párhuzamosan a másik főzőlapon.)

 

Zöldséges tészta MSZ edényben

 

Hozzávalók:

1/2 kg Gyermelyi orsó tészta, 450 g mexikói zöldségkeverék, 2 dl főzőtejszín, só, bors, bacon szalonna

Elkészítése:

Felmelegített edényben bacon szalonnát pirítunk. Beleteszünk fél kg Gyermelyi orsó tésztát, 450 g mexikói zöldségkeveréket (szobahőmérsékletűt). Átkeverjük, majd 2 dl főzőtejszínt, sót, borsot keverünk hozzá. Ismét átkeverjük, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy egy ujjnyival a tészta alatt legyen. Öt percig közepes hőfokon melegítjük. A tűzhelyet lezárjuk, állni hagyjuk.