Nem tudsz majd lemondani róla!
Hagyományos majonéz
Alaprecept:
2 tojás sárgája
50 ml mustár
300 ml olaj
ízlés szerint só, bors
A tojássárgájákat, a mustárt és az 50 ml olajat a Pro Gyorskeverőbe öntjük. Háromszor megkeverjük, majd a tölcséren keresztül hozzáöntjük a maradék olajat, miközben folyamatosan keverjük. Végül megsózzuk és megborsozzuk; a majonéz elkészült.
Tartármártás
2 kemény tojás sárgája
1 gyöngyhagyma
15 dkg tejföl
10 ml mustár
Zöldfűszerek: tárkony, petrezselyem, metélőhagyma (kb. 150ml)
Az Kompakt Szuperszonikus Turbóaprítóval nagyobb darabokra aprítjuk a tojássárgájákat, majd a gyöngyhagymát és a Pro Gyorskeverőbe öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sót, a borsot, a mustárt, az apróra vágott zöldfűszereket és néhányszor megkeverjük.
Hideg sültekhez, halakhoz kínálhatjuk.
Tormamártás
15 dkg tejföl
1 natúr joghurt
10 ml mustár
1 tojás sárgája
15 ml torma
15 ml aprított petrezselyem
metélőhagyma
A tejfölt és a joghurtot a Pro Gyorskeverőbe öntjük és összekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt, a tojássárgáját, a tormát, a sót és néhányszor megkeverjük. Végül hozzákeverjük az aprított zöldfűszereket.
Kínálhatjuk fondühöz, salátához, füstölt halakhoz.
Fokhagyma mártás
2 tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma
10 ml őrölt paprika
50 ml napraforgó olaj
1 citrom leve
2 natúrjoghurt