Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Márványos kalács

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2022.01.04 13:40
Márványos kalács

A kalács ami mindenkit elkápráztat!

Varázsold ünneppé a hétköznapokat!

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 sütőpor, 30 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás, 25 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 1 ek. kakaó, 1 ek. tej.


Elkészítése:
A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot, 4 tojást, vajat vagy margarint, tejfölt keverőgéppel a legmagasabb fokozaton simára kikeverjük. A tészta felét a kiolajozott Szilikon Király formába öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót és a tejet. Ezután eloszlatjuk a világos tésztán és spirál alakban villával áthúzzuk a tésztarétegeken úgy, hogy márványos mintát kapjunk. Sütési idő: gázsütőnél-2-3 fokozaton, légkeverős sütőnél - 160 C° fokon, Felső/alsó hőfok - 180 C° fokon, kb. 50 perc. Ha megsült a sütőből kivéve rácsra tesszük, 5 percig pihentetjük, hogy hűljön és elváljon a formától. Díszíthetjük 10 dkg ét tortabevonó és 1 teáskanál étolaj keverékével. Ízlés szerint szeletelhetjük.