Egy gyors egészséges magos kenyér, kelesztés nélkül.
Akár 1 óra alatt kész is a friss ropogós kenyér.
HOZZÁVALÓK: kb 1Kg kenyérhez
- 600 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 150 g magvak vagy dió (tök, napraforgó, len, szezám)
- 500 ml sör
- 15 g vaj + 1 ek liszt (az UltraPro kikenéséhez)
- 1 ek víz
ELKÉSZÍTÉS:
- Melegítsük elő a sütőt 6-7-es fokozaton, 200 °C-ra.
- Keverjük össze a lisztet és a sütőport a Kelesztő Tálban (3,5 L). Adjuk hozzá a sót, a magvakat és a sört és a Szilikon Keverővel keverjük addig, amíg egy rugalmas tésztát kapunk.
- Kenjük be a Szögletes UltraPro 1,8 L edény belsejét vajjal és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.
- A tésztát tegyük az UltraPro edénybe és locsoljuk meg 1 evőkanálnyi vízzel.
- Fedjük le és süssük kb. 45 percig, majd vegyük le a tetejét és süssük még kb. 15 percig.
- Fordítsuk ki a kenyeret egy sütőrácsra és hagyjuk kihűlni.