Sonkás Vendégváró a Desszertes Gyűrűben!
Dobd fel a party hangulatát!
Hozzávalók:
Tartármártáshoz:
- 3 tojás sárgájából 3 dl olajjal készült majonéz
- 4 dl zsíros tejföl
- fehér bors
- só
- friss citromlé
- mustár
- porcukor
Zöldséghez:
- 1 kg fagyasztott franciasaláta, vagy mexikói zöldségkeverék
- 1 alma apró kockára vágva
További hozzávalók:
- 6 lap zselatin
- annyi sonka szelet, amivel kibélelem a desszertes gyűrűt.
Elkészítése:
Először a zselatin lapokat hideg vízbe áztatom. A zöldségkeveréket MikroGourmet-ben megpárolom, majd lehűtöm. A majonézt a Pro Gyorskeverő segítségével kikeverem, hozzáadom a tejfölt, finom, de erősebb ízűre ízesítem, mivel a zöldségek natúr édeskés ízét is erősítenie kell a mártásomnak. Amikor minden elkészült, a lehűtött zöldségeket a tartármártásba keverem, ekkor a megpucolt almát apró kockákra vágom, és hozzákeverem. A zselatin lapokat 1 dl jó meleg vízben (de lehet ugyan ennyi húslevesben is-egy plusz ízhatás lesz) feloldom, majd ezt is belekeverem a zöldségkeverékbe. A Desszertes Gyűrűt kibélelem a sonka szeletekkel, és beleadagolom a majonézes zöldségkeveréket. A tetőt rátéve, hűtőbe teszem dermedni. Jó ha másnapig tudjuk állni hagyni, hogy a zselatin jól ki tudjon keményedni.