Rakott gomba az UltraProban
Farkas Zsuzsi
2022.01.10
10:39
Egyszerű és finom rakott étel a gomba kedvelőinek!
Hozzávalók:
25-30 dkg csiperkegomba
2 db paprika
1 db paradicsom
5 db kifli
2 dl tej
1 pohár tejföl
15 dkg trappista sajt
pici olaj, só bors
Elkészítés:
A csiperkegombát (bármilyen lehet) megtisztítjuk, majd a paprikával, a paradicsommal és a kiflivel együtt felszeleteljük a Tupperware Szeletelő Késsel. A hagymát a Kompakt Szuperszonikus Turbóaprítóval összeaprítjuk és a gombából, paprikából, paradicsomból pörköltet készítünk. Az UltraPro edényt kizsírozzuk és a tejbe mártott kifliket (nem áztatjuk!) egymás mellé lerakjuk. Erre simítjuk a gombapörköltet és meglocsoljuk tejföllel. Ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag tart. A tetejét tejföllel megkenjük és a Mesterfogás Mini Reszelővel lereszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on pirosra sütjük.