Az UltraPro-ban készült csülök puha és ízletes.
Ha elkészted tuti sikered lesz!
Hozzávalók:
- 1,20 kg nyers csülök
- 2 nagy fej hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2-3 gomba
- liszt
- pirospaprika
- só
- bors
- olaj
- tejföl
Elkészítés:
A csülköt kicsontozzuk és a bőrével együtt kifektetve csíkokra felszeleteljük.
Egy Kelesztő tálban a lisztet, a pirospaprikát, sót, borsot elkeverjük, majd ebben a paprikás lisztben megforgatjuk a csülökcsíkokat.
A hagymát kissé vastagabb karikákra szeljük.
Az UltraPro edényünket kikenjük fagyos zsírral és rétegezni kezdjük. Alulra kerül a hagyma, majd a paprikás lisztben forgatott csülökdarabkák, aztán újra hagyma és újra csülök, amíg elfogynak.
Közben kicsit sózzuk és kis olajjal locsoljuk meg!
(a 2. emeletnél elfogynak a hozzávalók).
Tetejére kerül a gomba, paprika, paradicsom és végül a tejföl.
Fedjük le és 1-1,5 óra alatt finom puha és szaftos lesz az ételünk.
Galuskával nagyon finom!