Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Tálalómester receptek

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2021.11.09 18:42
Tálalómester receptek

Az Ovális Tálalómesterben készíthetünk, tárolhatunk, melegen tarthatunk.

Kell ennél több?

 

 

Tésztafőzés:

A száraztésztát öntsük a Szűrőbetétbe, adjunk hozzá sót vagy Vegetát, majd lobogó forró vízzel öntsük nyakon. Annyi vizet öntsünk az edénybe, hogy az a tésztát bőven ellepje. Az edényt lezárva, a tészta – fajtától függően – 8-20 perc alatt megfő.    
Két különböző formájú, de hasonló főzési idejű tésztát főzhetünk egyszerre, ha az elválasztót a szűrőbetétbe helyezzük.  
Ha megfőtt a tészta (ezt menet közben ellenőrizhetjük), emeljük ki a vízből a szűrőbetétet, csöpögtessük le a tésztát, öntsük ki a vizet (ezalatt a fedőre helyezhetjük a szűrőbetétet), majd a tálba tegyük vissza a tésztát. Letakarva hosszú ideig meleg marad.        
A tészta nem ragad le, nem fut ki. Leöblíteni nem kell. Sikértartalma nem fő ki, így egészségesebb lesz ételünk. Így főzzük a tortellinit és a raviolit is!

Tésztasaláta: a Szűrőbetétbe helyezzünk 50 dkg Gyermelyi vagy Durum száraztésztát, sót vagy Vegetát szórjunk rá. Öntsünk hozzá kb. 25-30 dkg nyers, de nem fagyos zöldségkeveréket, valamint 2-3 felkarikázott, nyers, de nem fagyos virslit. Lobogó, forró vízzel öntsük fel, és főzzük készre. A lecsöpögtetett tésztát öntsük az edénybe, tegyünk rá tartármártást, fűszerezzük, tálaljuk.

Túrógombóc: 50 dkg túróból, 2 egész tojásból és 14 dkg búzadarából masszát készítünk, golyókat formálunk és a Szűrőbetétbe helyezzük azokat. (Bármilyen más recept alapján készített túrógombóc is megfő a Tálalómesterben). A lobogó, forró vizet az edénybe öntjük, ebbe merítjük bele a szűrőbetétet a gombócokkal. Kb. 15-20 perc alatt fő meg. Prézlibe forgatva porcukros, fahéjas tejföllel tálalhatjuk.

Virslifőzés: a virslit forró vízzel leöntjük, majd az edényt kb. 5-10 percre lefedjük. A virsli nem reped ki, nem ráncosodik, zamatos marad. Fogyasztásig az edényben melegen tartjuk.

Daragaluska: 1 tojásból, 3 evőkanál olajból, 6 evőkanál búzadarából, sóval, borssal masszát keverünk. A szűrőbetétbe szaggatjuk a galuskákat, majd óvatosan beleengedjük a forró lébe. Kb. 10 perc alatt készülnek el és garantáltan egészben maradnak.