Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Óriás hajtott pizza (Calzone)

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2022.01.20 10:00
Óriás hajtott pizza (Calzone)

Varázsolj olasz finomságot a család asztalára!

 

Hozzávalók:

A tésztához:

20 g élesztő

150 ml meleg víz

25 ml olívaolaj

5 ml cukor

500 ml liszt

10 ml só

A töltelékhez:

100 ml paradicsomszósz

100 g ementáli sajt

1 db kis paradicsom, hámozva és kimagozva

75 g gomba

200 g szeletelt sonka

2 ml oregano

(vagy néhány ág friss oregano)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra. A Mérő-Mix Pro edényben összekeverjük az élesztőt a forró vízzel, a cukorral és az olívaolajjal a Mesterfogás Habverő segítségével.  Az Új Generációs Kelesztő Tálban összedolgozzuk a lisztet, a sót és az élesztős levet egészen addig, amíg egy gombóc nem lesz belőle. A Gyúrólapon a Kombinyújtó segítségével kinyújtjuk a tésztát egy kb 35 cm átmérőjű kör nagyságúra. A 2 literes UltraPro alját enyhén kilisztezzük, majd a tésztát belehelyezzük úgy, hogy félbe tudjuk hajtani. A paradicsomszószt a Szilikon keverővel rákenjük a tésztára. A paradicsomot, a sonkát és a gombákat felkockázzuk, majd rászórjuk a tésztára. Végül a Konyhai Malomban lereszelt sajttal megszórjuk a tölteléket és megfűszerezzük az oreganoval. A Szilikon Kenőecsettel a tészta széleit enyhén megkenjük vízzel, hogy jól egymáshoz ragadjanak, majd a tésztát behajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk. Lefedjük, és 20-25 percet sütjük 250°C-on. Miután megsült, hagyjuk hűlni egy rácson 5 percet, majd felszeletelve tálaljuk.