Hozzávalók:
A tésztához:
20 g élesztő
150 ml meleg víz
25 ml olívaolaj
5 ml cukor
500 ml liszt
10 ml só
A töltelékhez:
100 ml paradicsomszósz
100 g ementáli sajt
1 db kis paradicsom, hámozva és kimagozva
75 g gomba
200 g szeletelt sonka
2 ml oregano
(vagy néhány ág friss oregano)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 250 °C-ra. A Mérő-Mix Pro edényben összekeverjük az élesztőt a forró vízzel, a cukorral és az olívaolajjal a Mesterfogás Habverő segítségével. Az Új Generációs Kelesztő Tálban összedolgozzuk a lisztet, a sót és az élesztős levet egészen addig, amíg egy gombóc nem lesz belőle. A Gyúrólapon a Kombinyújtó segítségével kinyújtjuk a tésztát egy kb 35 cm átmérőjű kör nagyságúra. A 2 literes UltraPro alját enyhén kilisztezzük, majd a tésztát belehelyezzük úgy, hogy félbe tudjuk hajtani. A paradicsomszószt a Szilikon keverővel rákenjük a tésztára. A paradicsomot, a sonkát és a gombákat felkockázzuk, majd rászórjuk a tésztára. Végül a Konyhai Malomban lereszelt sajttal megszórjuk a tölteléket és megfűszerezzük az oreganoval. A Szilikon Kenőecsettel a tészta széleit enyhén megkenjük vízzel, hogy jól egymáshoz ragadjanak, majd a tésztát behajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk. Lefedjük, és 20-25 percet sütjük 250°C-on. Miután megsült, hagyjuk hűlni egy rácson 5 percet, majd felszeletelve tálaljuk.