Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Márványos Nugát torta

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2021.10.21 12:03
Márványos Nugát torta

Egyszerű finomság a Nutella imádóknak...kicsiknek és nagyoknak is.

A Szögletes UltraProban könnyen elkészíthő

HOZZÁVALÓK

A formához:

  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 evőkanál liszt

A tésztához:

  • 200 g vaj
  • 160 g cukor
  • 2 evőkanál vaníliáscukor
  • 1 csipet só
  • 5 tojás
  • 125 g mascarpone
  • 300 g liszt
  • 125 g kukoricakeményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g Nutella
  • 75 ml tej

Díszítéshez:

  • 2 evőkanál porcukor

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • Az 1,8 l -es UltraPro edényt kenjük ki vajjal és lisztezzük ki.
  • A vajat, a cukrot, a vaníliáscukrot és a sót krémes fehérre keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a mascarponét és mindent jól összekeverünk.
  • Majd hozzákeverjük a lisztet, a keményítőt és a sütőport és felezzük el a tésztát.
  • Olvasszuk fel a nutellát és keverjük hozzá a tészta felét a tejjel.
  • Először a világos tésztát tegyük az 1,8 l -es UltraPro edénybe, majd rá a sötét tésztát, és villával húzzuk át a tésztát spirál alakban.
  • Ezután előmelegített sütőben, 190 ° C-os alsó / felső hőfokon 60-70 percig sütjük. Ha a sütemény a sütési idő vége felé túl sötét lesz, fedje le.
  • Hagyjuk kissé kihűlni a süteményt, majd tegyük egy rácsra és várjuk meg, míg teljesen kihűl.