Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Házi tökös-fetás kenyér

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2021.10.29 09:35
Házi tökös-fetás kenyér

Semmi sem győzi le ennek a házi tökös-fetás kenyérnek a kellemes illatát. 

Tökéletes kiegészítője az étkezéseknek.

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kis sütőtök (kb. 600 g)
  • 450 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk só
  • 3 tk finomra vágott rozmaring
  • 100 g vaj
  • 310 ml író
  • 2 nagy tojás
  • 80 g feta
  • 1 kis vöröshagyma

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

A sütőt előmelegítjük 180°C -ra.

A KonyhaGuru reszelőben reszeljen le kb. 340 g sütőtököt a 3 literes Kelesztő Tálba.

A többit külön-külön vékony szeletekre vágjuk. Adjunk hozzá lisztet, sót és rozmaringot, majd fűszerezzük borssal.

Olvasszuk fel a vajat 1 l-es Mikrokannában 600 Watton 2 percig a mikrohullámú sütőben.

Keverjük össze a vajat az íróval és a tojással az 1,25 L Pro Gyorskeverőben. Keverje hozzá a száraz hozzávalókat, és óvatosan hajtsa bele a feta darabokat.

Az 1,8 l -es UltraPro sütőedény belsejét kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.

Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el a tetejét. A hagymát vágjuk fel Kompakt Szuperszonikus Turbóaprítóval, majd óvatosan nyomjuk bele a tésztába a tök szeletekkel együtt.

Süssük a kenyeret a sütőben 1 órán át, vagy amíg szépen megpirul, és a fogpiszkáló tisztán ki nem jön a tésztából, amikor teszteljük. Hagyja a kenyeret 10 percig állni, majd óvatosan fordítsa ki az 1,8 l -es UltraPro sütőedényből. Rácsra tesszük kihűlni.

Vágja szeletekre a kenyeret a Kenyérvágó késsel és kenje meg egy kevés vajjal. Mennyei ...