Házi tökös-fetás kenyér


Semmi sem győzi le ennek a házi tökös-fetás kenyérnek a kellemes illatát.
Tökéletes kiegészítője az étkezéseknek.
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 kis sütőtök (kb. 600 g)
- 450 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 3 tk finomra vágott rozmaring
- 100 g vaj
- 310 ml író
- 2 nagy tojás
- 80 g feta
- 1 kis vöröshagyma
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt előmelegítjük 180°C -ra.
A KonyhaGuru reszelőben reszeljen le kb. 340 g sütőtököt a 3 literes Kelesztő Tálba.
A többit külön-külön vékony szeletekre vágjuk. Adjunk hozzá lisztet, sót és rozmaringot, majd fűszerezzük borssal.
Olvasszuk fel a vajat 1 l-es Mikrokannában 600 Watton 2 percig a mikrohullámú sütőben.
Keverjük össze a vajat az íróval és a tojással az 1,25 L Pro Gyorskeverőben. Keverje hozzá a száraz hozzávalókat, és óvatosan hajtsa bele a feta darabokat.
Az 1,8 l -es UltraPro sütőedény belsejét kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg 1 evőkanál liszttel.
Öntsük a tésztát a formába és simítsuk el a tetejét. A hagymát vágjuk fel Kompakt Szuperszonikus Turbóaprítóval, majd óvatosan nyomjuk bele a tésztába a tök szeletekkel együtt.
Süssük a kenyeret a sütőben 1 órán át, vagy amíg szépen megpirul, és a fogpiszkáló tisztán ki nem jön a tésztából, amikor teszteljük. Hagyja a kenyeret 10 percig állni, majd óvatosan fordítsa ki az 1,8 l -es UltraPro sütőedényből. Rácsra tesszük kihűlni.
Vágja szeletekre a kenyeret a Kenyérvágó késsel és kenje meg egy kevés vajjal. Mennyei ...