Házi készítésű fantasztikus burger ebéd húsimádóknak.
A MikroGrill edényben 20 perc alatt elkészíthető.
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
- 1 kis hagyma
- 1 kis kaliforniai paprika
- 3 tk olívaolaj (± 15 ml)
- 2 nyers hamburger pogácsa (± 200 g/db)
- Só és bors
- 2 szelet cheddar sajt
- 2 burger zsemle
- 2 ek mustár
- 3 ek ketchup vagy barbecue szósz
- 2 salátalevél
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg és vékonyan szeleteljük fel a hagymát. Vágjuk félbe a kaliforniai paprikát, szedjük ki a magokat, majd vékonyan szeleteljük fel. Keverjük össze a zöldségeket 2 tk olívaolajjal és tegyük a MicroGrillbe. Rakjuk rá a tetőt alacsony állásban és tegyük mikrohullámú sütőbe 8 percig 900 Watton.
Eközben kenjük be a hamburger pogácsákat a megmaradt olajjal.
Közvetlenül a zöldségek sütési idejének lejártával rakjuk félre a zöldségeket és tegyük a húspogácsákat a forró MicroGrillbe. Rakjuk rá a tetőt alacsony állásban és tegyük mikrohullámú sütőbe 3 percig 900 Watton, majd fordítsuk meg a pogácsákat.
Fedjük le újra és tegyük mikrohullámú sütőbe 2 percig 900 Watton. Ha jól átsütve szeretnénk a húst, akkor adjunk hozzá kb. 2 perc sütési időt.
Tegyünk egy-egy sajtszeletet a húspogácsákra, rakjuk rá a tetőt magas állásban és tegyük mikrohullámú sütőbe 1 percig 900 Watton.
Vágjuk félbe a hamburger zsemléket és kenjük be mustárral és ketchuppal.
Rakjuk a hamburgerbe az összes hozzávalót és tálaljuk azonnal.