Varázsolj ünnepi hangulatot az asztalra is!
Kávé vagy tea mellé is kitűnő sütemény.
Hozzávalók:
kb. 50 db-hoz
3 tojásfehérje
250 g porcukor
400 g mandula vagy dió
2 tk fahéj
1 késhegynyi őrölt csillagánizs
darált mandula a nyújtáshoz
Elkészítés:
- A tojásfehérjéket a Pro Gyorskeverőben kemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként hozzáadjuk a masszához, miközben folyamatosan keverjük. A jól összeállt porcukros habból egy tányérba félreteszünk 5 evőkanállal. Ezt használjuk fel a végén a csillagok megkenéséhez.
- A darált mandulát vagy diót és a fahéjat hozzáadjuk a habhoz, majd elkeverjük, míg egy jól gyúrható masszát nem kapunk. A tésztát porcukorral megszórt Gyúrólapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle majd a maradék tojásfehérje habbal megkenjük. A kiszúrt csillagokat Szilikon Sütőlapra helyezzük. A 150 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 10—12 percig sütjük. Igazából inkább szárítjuk, mint sütjük, így maradnak a fahéjas csillagok puhák.