Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Fahéjas csillagok

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2021.12.03 12:35
Fahéjas csillagok

Varázsolj ünnepi hangulatot az asztalra is!

Kávé vagy tea mellé is kitűnő sütemény.

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

kb. 50 db-hoz

3 tojásfehérje
250 g porcukor
400 g mandula vagy dió
2 tk fahéj
1 késhegynyi őrölt csillagánizs
darált mandula a nyújtáshoz

 

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket a Pro Gyorskeverőben kemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként hozzáadjuk a masszához, miközben folyamatosan keverjük. A jól összeállt porcukros habból egy tányérba félreteszünk 5 evőkanállal. Ezt használjuk fel a végén a csillagok megkenéséhez.
  2. A darált mandulát vagy diót és a fahéjat hozzáadjuk a habhoz, majd elkeverjük, míg egy jól gyúrható masszát nem kapunk. A tésztát porcukorral megszórt Gyúrólapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle majd a maradék tojásfehérje habbal megkenjük. A kiszúrt csillagokat Szilikon Sütőlapra helyezzük. A 150 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 10—12 percig sütjük. Igazából inkább szárítjuk, mint sütjük, így maradnak a fahéjas csillagok puhák.