Hozzávalók 6 mini tortához
- 100 g puha vaj
- 150 g cukor
- 160 g (260 ml) sima liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 6 kis kocka csokoládé
Máz:
- 150 g kenhető krémsajt
- 150 g csokoládés mogyorókrém
- csokoládéforgács a díszítéshez
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra úgy, hogy kivesszük a fém rácsot. A Szilikon Mini Torta Formát helyezzük a rácsra, majd tegyük félre.
Egy Kelesztő Tálban a vajat és a cukrot habverő segítségével keverjük össze. Szitáljuk rá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük simára.
Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, alaposan felverve a keveréket mindegyik után.
Egyenletesen osszuk el a tésztát a Szilikon Mini Torta Formában, mindegyiket 2/3-ig megtöltve. Helyezzünk 1-1 db csokoládét a közepükbe,
15 percig süssük 180 °C-on.
5 percig hagyjuk őket hűlni a formában, majd tegyük ki a rácsra.
Máz elkészítése:
Tegyük a krémsajtot és a csokoládés mogyorókrémet a Magas SzuperSzonikus Turbóaprítóba és a keverőlapáttal keverjük simára.
Hagyjuk, hogy a mini torták teljesen kihűljenek, majd kenjük meg a tetejüket a mázzal és díszítésképpen szórjuk meg csokoládéforgáccsal.