Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Csokis mini torta

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2021.11.22 14:37
Csokis mini torta

Legyen szülinap, évforduló vagy családi ünnep, a mini torta mindig jó választás!

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók 6 mini tortához

  • 100 g puha vaj
  • 150 g cukor
  • 160 g (260 ml) sima liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 6 kis kocka csokoládé

 

Máz:

  • 150 g kenhető krémsajt
  • 150 g csokoládés mogyorókrém
  • csokoládéforgács a díszítéshez

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra úgy, hogy kivesszük a fém rácsot. A Szilikon Mini Torta Formát helyezzük a rácsra, majd tegyük félre.

Egy Kelesztő Tálban a vajat és a cukrot habverő segítségével keverjük össze. Szitáljuk rá a lisztet és a kakaóport, majd keverjük simára.

Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, alaposan felverve a keveréket mindegyik után.

Egyenletesen osszuk el a tésztát a Szilikon Mini Torta Formában, mindegyiket 2/3-ig megtöltve. Helyezzünk 1-1 db csokoládét a közepükbe,

15 percig süssük 180 °C-on.

5 percig hagyjuk őket hűlni a formában, majd tegyük ki a rácsra.

Máz elkészítése:

Tegyük a krémsajtot és a csokoládés mogyorókrémet a Magas SzuperSzonikus Turbóaprítóba és a keverőlapáttal keverjük simára.

Hagyjuk, hogy a mini torták teljesen kihűljenek, majd kenjük meg a tetejüket a mázzal és díszítésképpen szórjuk meg csokoládéforgáccsal.