Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
3 tojássárgája
kb. 5 dl tej
1 ek. cukor
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
Szóráshoz:
15 dkg dió
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
Tálaláshoz:
7,5 dl tej
GÁLA vaníliás pudingpor
Elkészítése:
Fontos: Kelt tészta készítésekor a kelesztőt csak lecsukjuk, de nem légtelenítjük!
A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk a Kelesztő Tálban. Olajos gyúrólapra kinyújtva a picúrokkal kiszaggatjuk. A szilikon hercegnőformába rétegesen belerakjuk a pogácsákat. A rétegek tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és jól megszórjuk cukros dióval. Ezt addig ismételjük, amíg a tészta tart.
Hideg sütőbe tesszük, majd közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szépen pirulni kezd.
A tejet a Mix-Fix Pro-ban összerázzuk a pudingporral és a megsült tésztát ezzel a vanília öntettel tálaljuk.
Ízlés szerint tálalhatjuk vanília vagy borsodóval is.