Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Lendület Disztribúció - Hivatalos webshop

Blog

Aranygaluska

Farkas Zsuzsi
Farkas Zsuzsi
2021.12.08 12:04
Aranygaluska

Kicsik és nagyok kedvence könnyen és gyorsan.

Készítsétek együtt!

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
3 tojássárgája
kb. 5 dl tej
1 ek. cukor
5 dkg vaj
2 dkg élesztő

Szóráshoz:
15 dkg dió
15 dkg porcukor
15 dkg margarin

Tálaláshoz:
7,5 dl tej
GÁLA vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Fontos: Kelt tészta készítésekor a kelesztőt csak lecsukjuk, de nem légtelenítjük!

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk a Kelesztő Tálban. Olajos gyúrólapra kinyújtva a picúrokkal kiszaggatjuk. A szilikon hercegnőformába rétegesen belerakjuk a pogácsákat. A rétegek tetejét megkenjük olvasztott margarinnal és jól megszórjuk cukros dióval. Ezt addig ismételjük, amíg a tészta tart.

Hideg sütőbe tesszük, majd közepes hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szépen pirulni kezd.

A tejet a Mix-Fix Pro-ban összerázzuk a pudingporral és a megsült tésztát ezzel a vanília öntettel tálaljuk.

Ízlés szerint tálalhatjuk vanília vagy borsodóval is.