A fedővel zárható edény alkalmas fagyasztott ételek felengedésére, lecsöpögtetésre, forrázásra, főzésre, melegen- és hidegen tartásra és tálalásra.
Mindez a szűrő segítségével történik, amely úgy helyezhető az edénybe, hogy alatta fél liter mennyiségű folyadék gyűlhet össze.
A fedő kialakításából adódóan a lecsapódott víz nem a szűrőbe, hanem az edény szélén folyik le.
Az edény alkalmas arra is, hogy a bogyós gyümölcsöket alapos megmosás után,
bogaraktól védve lecsöpögtessük.
Nemcsak készételek melegen tartására (rántott hús, rántott karfiol vagy sajt, sült krumpli, stb, a szűrőbetét alá lecsepeg az olaj, sőt hosszan melegen is tarthatja ezeket), hanem fagyasztott ételek, hús, hal, zöldség, gyümölcs kímélő felolvasztására is kiváló. Fagyasztott élelmiszerek zárt edényben való lassú és kíméletes felolvasztása lehetővé teszi, hogy a fontos vitaminok és ásványi anyagok az ételben maradjanak. Ezen kívül a felolvadt étel nem a saját levében áll, hanem az a rácson át az alsó edényben gyűlik össze. Gyümölcs felolvasztásakor az értékes gyümölcslé nem veszik kárba, az a későbbiekben felhasználható.
Teteje akár tálcaként is funkcionál, amit a szűrővel letakarva kültéren is tudunk a rovaroktól védve az ételeket, használni.
Ebben az edényben főzhetünk is a konyhaasztalon: különféle tésztákat, párolt zöldségeket, sőt még túrógombócot is.