Az edények anyaga speciális, rugalmas, amelynek köszönhetően a bele helyezett étel a lehető leggyorsabban fagy meg és alkalmazkodik az élelmiszerek fagyás során megnőtt térfogatához
A Tupperware mélyhűtő edények méreti változatossága lehetővé teszi, hogy kis és közepes mennyiségű, valamint különböző állagú és formájú ételeket fagyaszthassunk. A fagyasztott étel szükség esetén, felhasználáskor könnyen kicsúszik az edényből. A fedő nyitása előtt hagyjuk a mélyhűtő edényt néhány percig szobahőmérsékleten megolvadni, vagy tegyük rövid ideig hideg víz alá.
• A termékek Color Control bevonattal vannak ellátva, melynek köszönhetően csökken a termékek elszíneződése és gyorsabban szárad az edények felülete.
• A Color Control bevonat szabad szemmel nem látható és gyorsabban szárad az edények felülete.
• Rugalmas anyaguknak köszönhetően nem törnek el az edények a mélyhűtőből történő kivétel során.
• Átlátszó ablakfelületeiken keresztül tisztán lehet látni a tartalmukat.
• Az edények anyaga alkalmazkodik az élelmiszerek fagyasztása során megnőtt térfogatához.
• A termékek egymásra helyezhetők, helytakarékosak.
• Az edények anyagába gravírozott hópelyhek jelzik az edények fagyasztóba történő elhelyezhetőségét.
Ünnepek vagy nagyobb vendégségek előtt a sülteket előre elkészíthetjük, és még frissen lefagyaszthatjuk. A sütni szerető háziasszonyoknak is nagy hasznára válnak az edények, mivel sütemények lefagyasztására is ideálisak. Legyen az a cél, hogy a fagyasztóban csak ily módon teszünk el bármilyen élelmiszert! A fagyasztással pénzt, időt spórolunk, és változatossá tesszük étrendünket. Használhatjuk még sajtok, füstölt élelmiszerek, zöldségek tárolására, valamint tízórai becsomagolására is. Hasznát vehetjük kirándulás, kempingezés alkalmával is.
Fontos tudni! A mélyhűtős edények mikrohullámú sütőbe nem helyezhetők, még olvasztásra sem, mert az edény anyaga deformálódhat. Mosogatógépbe helyezés előtt hideg vízzel ki kell öblíteni, így elkerülhető, hogy az ételek természetes színezőanyag maradványai a termék anyagába szívódjanak
Fagyasztó Társ fajtái:
Fagyasztó Társ Pici 170 ml
Mini Fagyasztó Társ 450 ml
Fagyasztó Társ 1 L / 2,25 L
Midi Fagyasztó Társ 1,1 L
A mélyhűtős edények előnye:
- -40 C-ra hűthetők, a különleges műanyag együtt tágul a megfagyó élelmiszerrel, anélkül, hogy az edény elrepedne, és akkor sem törik el, ha az edény a mélyhűtőből kivéve kicsúszik a kezünkből.
- Az ételeknek szagokat sem adnak át, sav és zsírállóak.
- Környezetbarát, életre szóló fagyasztási lehetőséget biztosítanak. Egyszer kell megvásárolni ezeket, ellentétben a zacskókkal!
- Az edények formája /oldaluk nem párhuzamos, hanem trapéz alakú/ elősegíti a hideg levegő áramlását, így a fagyási folyamat is gyorsabban zajlik le.
- A jól záródó hajlékony, nem deformálódó tetők megakadályozzák a szagok keveredését, pára kijutását a hűtőtérbe. A mélyhűtő oldala ennek következtében kevésbé deresedik, így a fagyasztó szekrény kevesebb energiával, hatékonyabban üzemeltethető.
- A hűtőtérben áttekinthető rend tartható, mivel az edények változatos megoldásokban egymásra helyezhetők, oldalukat a fagyasztó címkével látjuk el.
- A fagyasztóedények jó hatásfokkal őrzik meg az ételek minőségét, ízét, színét, tápértékét, vitaminjaikat. Ahhoz, hogy biztonságos tárolást érjünk el, csak a legjobb minőségű élelmiszert használjuk fel, szakszerűen végezzük el az előkészítő műveleteket, tartsuk be az előírt tárolási időket.
Miért előnyös élelmiszereket fagyasztani?
- ez a tartósítási módszer őrzi meg legjobban a nyersanyag tápanyagtartalmát
- nem tartalmaz tartósítószert
- megőrizhető a nyersanyag fizikai, kémiai tulajdonsága, a biológiai és élvezeti értékével együtt
- a nyersanyagok főzésre, sütésre előkészítettek
- az eltett élelmiszerek lehetővé teszik az változatos főzést
A fagyasztás művelete:
Az előkészített adagokat 40-50 percre helyezzük el a normál hűtőtérben előhűtés céljára. Így azt érjük el, hogy a fagyasztó edény fedelén belül csapódik le az a vízmennyiség, ami a fagyasztásra szánt élelmiszer között van. (a zöldség és a gyümölcs pergős lesz). A fedőről töröljük le a vizet, s az előkészített adagokat rakjuk be a gyorsfagyasztó rekeszbe. Ideális fagyasztási hőmérséklet -24 foknál alacsonyabb. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget fagyasztunk, érdemes előtte erősebb (hidegebb) fokozatra kapcsolni. Utána pakoljuk át a tároló rekeszbe a készre fagyasztott ételeket. optimális tárolási hőmérséklet -18°C vagy annál kevesebb.
Mit kell tudni a fagyasztásról?
A fagyasztás során káros anyagok képződése lelassul. A baktériumok alacsony hőmérsékleten nem tudnak tovább szaporodni, és az enzim tevékenység lelassul.
A természetben lejátszódó megfagyáskor az élőlények elpusztulnak. Mindenki tapasztalta már, hogy a megfagyott burgonya gyümölcs zöldség kellemetlen ízű lesz.
Miért hangsúlyozzuk a fagyasztás hasznosságát?
Ha lassan fagy át az élőlény (a természetben ez játszódik le), akkor a sejtekben lévő víz óriási jégkristályokká alakul, melyek kiszúrják a sejtfalat, szétroncsolják az értékes sejttartalmat. Az ipar ezért a gyors fagyasztást alkalmazza. A sejtekben lévő víz igen apró, homokszerű kristályokká alakul, amelyek nem károsítják a sejteket. Ezáltal az élelmiszer minősége nem romlik, felolvadás után nem lesz laza szerkezetű. A legtöbb vitamin fény-, levegő- és hőérzékeny. A mélyhűtőben a gondos csomagolás mellett a vitaminok is tovább megmaradnak az élelmiszerben és megőrzik egészségvédő hatásukat. Ezt a gyors fagyasztást a mi mélyhűtős edényeinkkel meg tudjuk oldani.
Jó tudni:
- Mikor kell a zöldséget blansírozni mélyhűtés előtt? Ha hosszabb időre fagyasztjuk, 1-4 percre lobogó vízbe kell tenni.
- Minden élelmiszer fagyasztható? Bármely friss élelmiszer alkalmas fagyasztásra, kivéve az egész tojást, majonézt, retket, fejes salátát, zselatinos ételeket, üveges italokat. A fagyasztás az étel minőségén nem javít, ezért mindig friss, és jó minőségű élelmiszert fagyasszunk.
- A TW mélyhűtős termékeinek használata során (ha csak ilyen edényekben fagyasztunk élelmiszert, biztosítják azt is, hogy sokkal ritkábban kell a fagyasztószekrényt leolvasztani, hiszen nincs, vagy nagyon minimális az edényekből kiszivárgó nedvesség, pára, mely a fagyasztó belsejében csapódna ki.
- Azoknak ajánljuk, akik:
o Szeretik a saját nyári zöldséget-, gyümölcsöt télen is fogyasztani
o Többet főznek egyszerre és adagokban fagyasztanak
o Nagyobb mennyiségű húst, halat vesznek és adagonként szeretnék csak használni