Lássuk, mire is használhatjuk a Tupperware Tálalómestereket:
- tésztasaláták és egyéb tésztás ételek készítésére, tésztafőzésre
- túrógombóc egyszerű, energiatakarékos és gyors főzésére
- almagombóc készítésére
- virsli főzésre
- daragaluska készítésére
- madártejhez a hab kifőzésére
- zöldség párolásra
- mirelit ételek kíméletes felengedésére
- melegen vagy hidegen tartásra
- olajban vagy zsírban sült ételek lecsöpögtetésére
- tálalásra
Mirelit ételek felengedése: a fagyott húst, halat, zöldséget vagy gyümölcsöt helyezzük a szűrőbetétbe, zárjuk le az edényt. A lassú és kíméletes felolvasztás lehetővé teszi, hogy a fontos vitaminok és ásványi anyagok az ételben maradjanak. A lé az edényben gyűlik össze, az étel nem áll a saját levében. Gyümölcs felolvasztásánál a gyümölcslé nem veszik kárba.
Szűrésre, csöpögtetésre pácolásra is kiváló.
Melegen vagy hidegen tartásra: az edény – vastag falának köszönhetően – jól tartja a hőt. A Szűrőbetét alá tehetünk tört jeget vagy forró vizet a jobb eredmény érdekében.
Olajban vagy zsírban sültekhez: a rántott húst, halat, sült krumplit tegyük a szűrőbetétbe (a hússzeleteket élükre állítva). Így lecsöpög a zsiradék, ami az edényben a Szűrőbetét alatt gyűlik össze. A pára a tető belső oldalán csapódik le, majd az edény oldalán a szűrőbetét alá folyik vissza. Nem csöpög az ételre, így meleg és ropogós marad a hús bundája.
Tálalásra: a Tálalómester esztétikus, minden asztalra illik. A tetőt megfordítva tálcaként használjuk, amit leboríthatunk az edénnyel vagy a szűrőbetéttel.
A Szűrőbetétet gyümölcskosárként is használhatjuk.